• Balans voelen en gelukkig zijn

Balans voelen en gelukkig zijn

Wil jij ook balans voelen en gelukkig zijn? Heb jij het gevoel dat alles je teveel wordt, dat je geen tijd voor jezelf hebt, telkens heel ”DRUK” bent en geleefd wordt? Je weet niet waar dat gevoel vandaan komt?  Je baalt ervan en wil ‘’gewoon’’ lekker in je vel zitten, gelukkig zijn en balans voelen. Je weet ook wat je niet wil, maar niet goed wat je wel kan doen om iets te veranderen?  Of je weet het wel maar durft het niet….

Lees dan eens verder hoe jij stappen kan zetten naar een fijner gevoel. Tja gelukkig zijn willen we allemaal, je goed voelen en balans voelen is waar iedereen naar op zoek is…maar hoe doe je dat? Hoe creëer je dat? Vooral wat doe JIJ zelf om jezelf gelukkig te maken?

 

Voelen van emoties

Tijdens de wandelingen met mijn cliënten merk ik vaak dat mensen het lastig vinden om te voelen. Niet de blijdschap en het plezier, maar wel als het even niet zo lekker gaat. Je denkt al gauw…op mijn werk is dit of dat niet goed…collega`s…, mijn relatie loopt niet fijn, het zal de overgang wel zijn of het ligt aan de ander…of het ligt aan iets waar jij niets aan kan doen…Dat denkt je tenminste.

 

Balans voelen

 

Jouw verantwoordelijkheid

Ik ben er wel van overtuigd dat je inderdaad soms niet wat kan doen aan een situatie, maar waar je wel wat aan kan doen is hoe je ermee omgaat, hoe je er naar kijkt en vooral hoe sta en kijk jij zelf naar deze situatie . Wat kan jij doen om iets te veranderen in hoe jij het ervaart. Wat kan jij doen om je situatie eens van een andere kant te bekijken. Wat is jouw verantwoordelijkheid voor jouw geluk?

In welke situatie je ook zit, hoe uitzichtloos het ook lijkt…,niets is wat het lijkt…we geven er een oordeel en waarde aan en dan vaak ook nog negatief.

Stel nu dat je eens kijkt naar jouw aandeel, naar wat jij voelt. Stel nu dat je boos bent, verdrietig of angstig? Stel nu dat je eens kijkt naar je gevoel van het moment. Stel dat je eens even lekker boos mag zijn, of even hard mag huilen of je angst uitspreekt….stel dat je het niet wegdrukt…wat zou er dan gebeuren? Stel dat jij verantwoordelijk bent voor jouw eigen emoties? Stel dat je eens kijkt naar wat wel goed gaat.

 

Ontladen en opladen

De meeste mensen zijn bang voor hun eigen emoties. Maar ook bang om grenzen aan te geven en je eigen grens te voelen en (h)erkennen en vooral uit te spreken. Ik ben wandel en natuur coach en pak altijd de vergelijking met de natuur erbij. Als het een droge warme periode is geweest en het regent daarna dan zijn we blij voor de natuur: het frist op, het gras wordt weer groen, de bloemen bloeien weer en we zeggen poeh dat was ff nodig. Stel nu dat jij eens even lekker huilt als je verdrietig bent, boos bent als je je boos voelt en dat ook uit en uitspreekt…ook dat kan opluchten. Dat is ontladen…door te ontladen ontstaat er weer ruimte om realistisch te denken, realistische keuzes te maken …en je weer op te laden…niet vanuit een opgekropte emotie maar vanuit rationeel en vanuit gevoel beide meegenomen.

 

Focus

Ook ontstaat er ruimte om je focus te verleggen…Als je steeds je focus hebt liggen op wat niet goed gaat, op de ‘’fouten/tekorten’’ van de ander of van jezelf dan zit je merendeel in het  angst scenario. Je ziet alleen maar dat stukje, je ziet niet meer dat alles 2 kanten heeft. Je ziet niet meer dat de ander/jijzelf ook een andere kant heeft. Er is geen balans in hoe jij jezelf en je situatie bekijkt.

 

 

Bewustwording

Door bewustwording dat je ‘’vast’’ loopt (op jouw blinde vlek/probleem) ben je in staat om andere keuzes te maken. Dan zie je ook pas dat er een andere kant is. Door te leren je focus te verleggen(na acceptatie van wat er is) kan je weer genieten, lekker in je vel zitten en gaat de wet van aantrekking in werking. Dan zal je zien dat als jij zelf naar jouw aandeel durft te kijken, dat jouw gevoel verandert en jouw kijk op het leven…en dat je ziet dat jij een groot aandeel hebt in het gevoel van gelukkig zijn in jouw eigen leven. Daarmee trek je weer positieve mensen en situaties aan. Hoe fijn is dat?

 

Balans voelen en gelukkig zijn

Door je gevoel er te laten zijn, door te kijken wat zegt dit over mij? En jezelf de vraag te stellen: wat is goed voor mij? Niet vanuit egoïsme maar vanuit eigenwaarde. Als je lief bent en goed zorgt voor jezelf, kan je ook voor een ander zorgen.

Wandelcoaching

 

Wil jij leren in jouw situatie, hoe jij om kan gaan met wat er is en wat jij voelt? Leren de focus te verleggen en leren wat de andere kant is en leren met angst om gaan, leren te kiezen en de stap naar vertrouwen te zetten? Leren om prettig gezelschap te zijn voor jou zelf? Zelfredzaam zijn en heft in eigen hand nemen. De regie zelf nemen over hoe jij omgaat met jouw emoties?

Ik loop graag een stukje op jouw pad mee en laat jou zien hoe de natuur als spiegel voor jou kan werken middels wandelcoaching.

De ervaring is dat je na een aantal wandelcoachgesprekken en of een wandelcoachtraject al handvatten hebt die je goed kan gebruiken in jouw situatie op weg naar meer geluk, vertrouwen en rust in jezelf en in je hoofd waardoor je je gelukkiger en tevredener voelt.

Informeer bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn voor een wandelcoachtraject via de werkgever.

Lieve groet, Ingrid

 

Heb jij behoefte aan een goed gesprek tijdens een wandeling? Neem vrijblijvend contact op of bel met Ingrid 06-30842414

Lieve Groet, Ingrid Hulscher