• Leven na kanker

Leven na kanker

Leven na kanker, hoe doe je dat? Iedereen die hersteld is van kanker wil het liefst weer “gewoon” verder leven. Helaas is het in de praktijk bij veel mensen anders.

In 2013 is bij mij de diagnose borstkanker geconstateerd. Ik veranderde uit het niets van een gezond mens in een heel ziek mens.  Er kwam bij mij een oerkracht naar boven om dit traject te doorlopen met als wens te blijven leven. In dat traject ga je van behandeling naar behandeling en word je bijgestaan door artsen en lieve mensen om je heen, bij de begeleiding in het proces op weg naar genezing.

Nadat ik het hele behandeling traject achter de rug had, wilde ik het liefst, zo snel mogelijk, mijn oude leven weer oppakken. Ik merkte dat het niet zo makkelijk ging en veel behoefte aan emotionele steun. Deze behoefte werd pas duidelijk toen alle behandelingen al een tijdje achter de rug waren.

Pas toen kwam het besef en drong het tot mij door wat er werkelijk gebeurd was.

 

Vertrouwen in je lichaam

Het vertrouwen in mijn lichaam was weg. Ik was vermoeid en onzeker over alles wat ik voelde maar ik wilde juist vertrouwen voelen. Het opbouwen van vertrouwen hebben in mijzelf, in mijn lichaam en in het leven na kanker. Balans vinden zowel fysiek als emotioneel. Time management in werk, privé, gezin en mijzelf.  Toen kwam het acceptatieproces van het feit dat ik kanker had gehad pas echt op gang.

Dit klinkt allemaal makkelijk, maar dit zijn hele processen, wat niet zo maar van zelf gaat. Steeds heb ik weer bewust gekozen voor het leven. Iedere keer weer opnieuw kiezen voor groei en persoonlijke ontwikkeling in een leven na kanker.

Leven na kanker

 

Begeleiding bij Leven na kanker.

Ben jij herstellende van kanker? Of heb je iemand in je omgeving meegemaakt die kanker heeft (gehad) ?Als ervaringsdeskundige kan ik jou ondersteunen en begeleiden naar meer balans zowel emotioneel als fysiek .

Het leven weer positief omarmen!

Dat kan middels

  • individuele ondersteuning
  • lezen van mijn ebooks

 

E-Book

Al mijn gevoelens, gedachten, en emoties heb ik zowel tijdens het ziekte proces als bij het herstel van me afgeschreven. Je schrijft op de eerste plaats je emoties van je af. Daarna schreef ik op, hoe ik anders kon kijken, naar mijn situatie, zo zocht ik steeds een weg om opnieuw weer in mijn kracht te komen. Dit was mijn uitdaging om persoonlijke kracht te ontwikkelen in mijn proces met borstkanker.

 

Je kan de situatie soms niet veranderen maar wel hoe je ernaar kijkt. Dan heb je weer een keuze hoe je om wil gaan met dat wat er is.

 

Het schrijven heb ik op de eerste plaats voor mezelf gedaan. Daarnaast was het prettig, dat mijn omgeving op de hoogte kon blijven van alle ontwikkelingen tijdens mijn ziekte. Nu, een aantal jaren verder, merk ik dat veel mensen herkenning en steun vinden in mijn verhaal. Het zijn handvatten om weer in je kracht te komen. Dat is de reden dat ik dit alles in 3 fases verwerkt heb in E-books. Lees hier meer over de E-books.

 

Twijfel je of coaching na kanker iets voor jou is?

Heb jij behoefte aan individuele begeleiding? We beginnen met een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek kijken we waar jouw behoefte liggen en waar ik jouw eventueel kan ondersteunen. Het kennismakingsgesprek is gratis, overige tarieven zijn in overleg.

Vraag een gratis kennismaking aan.

Contact

Wil je meer weten over de begeleiding van Leven na Kanker? Neem dan contact op of bel met 06-30842414

 

 

  • Download hier mijn Gratis E-book

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.