• Gelukkig zijn

Gelukkig zijn betekent niet dat alles perfect is.

Gelukkig zijn betekent niet dat alles perfect is, maar je kan geluk wel zelf creëren. Hoe doe je dit? Door te beseffen dat je iets kan doen aan je eigen geluk. Je kan anders kijken naar je gevoel, je situatie en je emoties zodat je ruimte ervaart. Zo ontstaat er weer nieuwe ruimte op dezelfde dag, zo kan je de zon in jou weer laten schijnen.

 

  • Omgaan met gevoelens die er zijn ook al wil je dat NU niet
  • Omgaan met emoties die je voelt maar je wil eigenlijk blij zijn..
  • Omgaan met omstandigheden die je niet wil maar er wel zijn…

 

Iedereen heeft deze gevoelens, iedereen heeft soms momenten dat je je niet heel fijn voelt, maar er wel wat aan wil doen. Dat is mooi want JIJ bent degene die met JOUW gevoel kan omgaan.

Laat alles wat je voelt er zijn… boos, verdrietig, teleurgesteld, bezorgdheid, angst… wat er ook maar is…Het zijn de donkere wolken in de lucht die je dan alleen maar ziet en voelt. Als je al je emoties er laat zijn ontstaat er ruimte om anders te kijken, en vooral bewust te kijken naar bijv. de zwanen in het water. Je verlegt je focus en dan ineens zie je dat achter de donkere wolken toch ook de zon schijnt… Dan heb je echt iets doorbroken in je focus… Als je je bewust bent geworden dat jij zelf jouw focus kan verleggen, ben je dus ook in staat om de andere kant te zien.

 

Gelukkig zijn

Nu heb je dus een keuze voor jezelf gecreëerd. Je weet dat beide er mogen zijn, maar jij kiest waar je naar wil kijken en wat je jou een goed gevoel geeft. Want jij wilt gelukkig zijn. Dit kan je doen middels de natuur, maar ook door vrolijke muziek te luisteren, leuke grappige filmpjes kijken, goed gezelschap opzoeken….

Kortom bewust kiezen en bewust ZIJN, dan zul je zien dat je hart weer ruimt krijgt. Dan kun je weer verbinding maken met iets wat jou blij maakt. JIJ heb de keuze om te leren te creëren wat JIJ wel wil.

 

Kijk eens naar wat er goed gaat, kijk eens naar wat je wel hebt en kijk eens naar waar je dankbaar voor bent dan zal je zien dat de zon ook voor jou schijnt vandaag.

 

Wandelcoaching

 

Wil jij leren in jouw situatie, hoe jij om kan gaan met wat er is en wat jij voelt? Leren de focus te verleggen en leren wat de andere kant is en leren met angst om gaan, leren te kiezen en de stap naar vertrouwen te zetten? Leren om prettig gezelschap te zijn voor jou zelf? Zelfredzaam zijn en heft in eigen hand nemen. De regie zelf nemen over hoe jij omgaat met jouw emoties?

Ik loop graag een stukje op jouw pad mee en laat jou zien hoe de natuur als spiegel voor jou kan werken middels wandelcoaching.

De ervaring is dat je na een aantal wandelcoachgesprekken en of een wandelcoachtraject al handvatten hebt die je goed kan gebruiken in jouw situatie op weg naar meer geluk, vertrouwen en rust in jezelf en in je hoofd waardoor je je gelukkiger en tevredener voelt.

Informeer bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn voor een wandelcoachtraject via de werkgever.

Lieve groet, Ingrid

 

Heb jij behoefte aan een goed gesprek tijdens een wandeling? Neem vrijblijvend contact op of bel met Ingrid 06-30842414

Lieve Groet, Ingrid Hulscher