• aanbod Ingrid Hulscher

Hooggevoelige jongeren en wandelcoaching

Er belde een meisje op met de vraag of ik wat voor haar kon betekenen. Ze zei ik ben zo moe, ik kan het niet volhouden om de hele dag naar school te gaan en vooral ik hou het ook niet vol om samen met mijn vriendinnen uit te gaan en leuke dingen te doen. Ze kon eigenlijk niet goed deelnemen aan ‘’ het gewone leven’’.  Ze is zeker niet de enige, er zijn veel hooggevoelige jongeren die vastlopen.

 

Normaal zijn

We hebben een wandelcoach afspraak gemaakt en doordat ik zelf hoog gevoelig ben herkende ik precies wat ze vertelde. Al wandelend liet ik haar vertellen wat haar dwars zat. Doordat je loopt in de natuur praat het heel gemakkelijk. Af en toe stonden we even stil om letterlijk stil te staan bij wat ze voelde. En daar zat het  nou precies. Ze stond nooit stil bij haar gevoel, ze was aan het ‘’vechten ‘’tegen haar gevoel.  Ze wilde ‘’normaal’’ zijn, ze wilde doen wat ook de anderen doen , ze wilde niet anders zijn en ze wilde het ook niet steeds tegen haar omgeving zeggen ik ben moe en ik hou het niet vol, want ze begrepen haar niet zei ze.

 

Hooggevoelige jongeren

Ik vroeg begrijp je zelf wel wat je voelt? Nee zei ze, dus ze vocht eigenlijk tegen haar zelf. Ze begreep zichzelf niet.  Ik vertelde dat ik haar begreep en precies hetzelfde voel , alleen ik heb ermee leren omgaan. Ik heb haar in de wandelingen handvatten gegeven om keuzes te maken vanuit kracht en met  de vraag: wat is goed voor mij? Vanuit een gezonde dosis egoïsme leren zorgen voor jezelf en te houden van jezelf zoals je bent.

Hoog gevoeligheid heb je niet, je bent hoog gevoelig.

hooggevoelige jongeren

We hebben 3 wandelingen gehad en doordat ze nu begrijpt wie ze is en wat ze voelt kan ze beter haar grens aangeven en vooral uitspreken naar zichzelf en naar anderen. Het is belangrijk dat je snapt wat er gebeurt en dat je niet anders bent maar dat jij JIJ bent.

 

De spiegel van de natuur

In de natuur is alles verschillend, maar samen maakt het een mooi plaatje. We accepteren dat iedere boom anders is, we accepteren dat een eik eerder in het blad zit in het voorjaar dan een beuk, we accepteren dat een peppel in het najaar vroeg zijn blad laat vallen en we accepteren dat de ene boom rood verkleurt en de ander niet. Juist dat verschil maakt het mooi, juist de unieke eigenheid maakt het complete plaatje prachtig zoals het is. Zo is het ook bij ons mensen, alleen wij accepteren dat vaak niet.

 

Jeugd

In je jeugd wil je niet anders zijn, wil je niet opvallen en eruit springen, maar als je als hoog gevoelige er niet omheen kan omdat je lichaam het wint van je wilskracht en van je denken, dan wordt je ‘’gedwongen’’  om te kijken naar je gevoel. We hebben hierover gesproken en ze werd bewust, bewust van haar gevoel bewust van haar grenzen, bewust van haar kwaliteiten , juist als hoog gevoelige  en bewust van haar mooie zijn als persoon. Haar unieke eigenheid.

 

Acceptatie

Na 3 wandelingen kon zelf verder, ze had haar kracht ontdekt en geaccepteerd dat ze hoog gevoelig is. Ze spreekt nu haar grenzen en haar gevoel uit, ze begrijpt zichzelf en dat kan ze verwoorden naar de ander.

Ik ben trots op haar, ik ben trots en blij dat ik mijn worsteling , ervaring en mijn blijdschap met wie ik ben en wat ik voel mag en kan delen.

Ik ben blij dat ik via de natuur (wat als hoog gevoelige voel je je fijn in de natuur en bij dieren) anderen in hun kracht mag helpen.

 

van Klacht naar Kracht

Maak van jouw ‘’klacht ‘’  jouw ‘’kracht’’  en leef op de manier waar jij je fijn bij voelt, wees trots op wie je bent en stimuleer daardoor anderen en deel je liefde voor alles wat is en leeft.

 

Wandelcoaching

 

Wil jij leren in jouw situatie, hoe jij om kan gaan met wat er is en wat jij voelt? Leren de focus te verleggen en leren wat de andere kant is en leren met angst om gaan, leren te kiezen en de stap naar vertrouwen te zetten? Leren om prettig gezelschap te zijn voor jou zelf? Zelfredzaam zijn en heft in eigen hand nemen. De regie zelf nemen over hoe jij omgaat met jouw emoties?

Ik loop graag een stukje op jouw pad mee en laat jou zien hoe de natuur als spiegel voor jou kan werken middels wandelcoaching.

De ervaring is dat je na een aantal wandelcoachgesprekken en of een wandelcoachtraject al handvatten hebt die je goed kan gebruiken in jouw situatie op weg naar meer geluk, vertrouwen en rust in jezelf en in je hoofd waardoor je je gelukkiger en tevredener voelt.

Informeer bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn voor een wandelcoachtraject via de werkgever.

Lieve groet, Ingrid

 

Heb jij behoefte aan een goed gesprek tijdens een wandeling? Neem vrijblijvend contact op of bel met Ingrid 06-30842414

Lieve Groet, Ingrid Hulscher