• Stappen zetten na kanker

Positieve stappen zetten na kanker.

Positieve stappen zetten na kanker, is makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat.

Als je uit de rollercoaster komt na behandeling van kanker sta je eigenlijk opnieuw stil. Stil bij wat is er toch allemaal gebeurt en stil bij hoe nu verder. Het liefst wil je ‘gewoon’ verder zoals het was, ‘gewoon’ je werk weer oppakken en ‘gewoon’ verder met je sociale leven. Dat is wat je hoofd allemaal zegt en dat is wat je vanuit je hoofd ook wil gaan doen. In de praktijk blijkt het vaak anders te lopen dan dat je in je hoofd bedacht hebt.

 

Wees trots op de weg die je al afgelegd hebt en geloof in jouw weg die je verder kan gaan na kanker.

 

Waar je tegenaan kan lopen (en ik spreek uit ervaring) is dat je merkt dat je omgeving verder is dan dat jij bent. Je omgeving is blij dat je weer ‘beter ‘bent en is blij dat je weer je leven kan oppakken.

En blij dat je weer op je werk bent, blij dat je weer deel neemt aan sociale gebeurtenissen en blij voor jou dat je je leven weer terug hebt.

 

Wat voel ik

Maar ben jij blij? Vaak komt de emotionele verwerking nadat de behandelingen klaar zijn of in de afrondingsfase zijn. Dat betekent dat jij naar jezelf mag gaan kijken. Wat voel ik? Wat wil ik? Wat denk ik? En vooral wat is goed voor MIJ? Dat is best heel lastig. Want het betekent dat je uit ‘moet’ gaan spreken naar jezelf en je omgeving wat je denkt, wat je voelt en wat jij wil.

Je ziet er hetzelfde uit, maar vermoeidheid kan een rol spelen, je manier van leven , je werkuren, werkdruk, mensen die dicht bij je staan wil je niet kwetsen of bezorgd maken met jouw emotionele gevoelens.

 

Kijken naar jezelf

Leren kijken naar jezelf en waarnemen zonder oordeel en vervolgens uitspreken naar jezelf en de ander is iets wat je kan leren. Het levert jou inzichten op, verbinding met jezelf en de mensen om je heen en positieve energie.

Leren wat kost jou energie en wat geeft jou energie.  Door te kijken naar de stappen die je kan zetten om jou verder te helpen zorg je goed voor jezelf. Wij zijn vaak gewent om goed voor een ander te zorgen en daarna voor jezelf. Bij herstel van kanker is het heel belangrijk dat je leert goed voor jezelf te zorgen. Dat je steeds jezelf de vraag stelt: wat is goed voor mij?

Ik help jou om inzichten te krijgen in wat jij voelt, in wat je denkt en wat goed voor jou is. Zodat jij beter je gevoel kan vertalen naar jezelf en uiteindelijk naar de ander.

 

Stappen zetten na kanker

We gaan samen stappen zetten na kanker, stappen zetten naar een positief leven. Jouw leven na kanker. Jij bent regisseur van jouw leven en jij kan leren om te gaan met het feit dat je kanker hebt (gehad) en daar het positieve uit halen.

 

 

 

 

 

 

 

Wandelcoaching

 

Wil jij leren in jouw situatie, hoe jij om kan gaan met wat er is en wat jij voelt? Leren de focus te verleggen en leren wat de andere kant is en leren met angst om gaan, leren te kiezen en de stap naar vertrouwen te zetten? Leren om prettig gezelschap te zijn voor jou zelf? Zelfredzaam zijn en heft in eigen hand nemen. De regie zelf nemen over hoe jij omgaat met jouw emoties?

Ik loop graag een stukje op jouw pad mee en laat jou zien hoe de natuur als spiegel voor jou kan werken middels wandelcoaching.

De ervaring is dat je na een aantal wandelcoachgesprekken en of een wandelcoachtraject al handvatten hebt die je goed kan gebruiken in jouw situatie op weg naar meer geluk, vertrouwen en rust in jezelf en in je hoofd waardoor je je gelukkiger en tevredener voelt.

Informeer bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn voor een wandelcoachtraject via de werkgever.

Lieve groet, Ingrid

 

Heb jij behoefte aan een goed gesprek tijdens een wandeling? Neem vrijblijvend contact op of bel met Ingrid 06-30842414

Lieve Groet, Ingrid Hulscher

 

 

Lieve groet, Ingrid Hulscher

  • Download hier mijn Gratis E-book

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.