Recensies

 

Ik ben mijn coachees dankbaar die hun ervaring met mij en wandelcoaching wilden delen. Lees hier de ervaringsverhalen en kijk of ik ook wat voor jou of je werknemer kan betekenen.

 

Cathelijne 32 jaar:

Mijn hulpvraag was zelfvertrouwen en vertrouwen opbouwen na de kanker. We hebben verschillende dilemma’s bekeken en aangepakt zoals, mijn relatie tot mijn familie en mijn kijk op het verleden en de toekomst.

We zijn gaan wandelen, waarbij de natuur werd ingezet als tool om inzicht te creëren. Als inzicht neem ik mee dat ik mijn lichaam serieus mag/moet nemen, ondanks wat een ander zegt. Dat ik boos mag zijn om wat er is voorgevallen in mijn leven. Dat niet alles meteen NU hoeft te gebeuren.

Ik ben meer gaan accepteren wat de huidige situatie inhoudt. Ik vind Ingrid een enorm warm, vrolijk, open en zeer prettig persoon om mee in gesprek te zijn. Ik heb mij altijd op mijn gemak gevoeld en durfde me daardoor kwetsbaar op te stellen. Je merkte signalen op als ik iets niet durfde uit te spreken. Jouw eigen ervaring met kanker maakt dat ik me extra begrepen voel in wat ik doormaak. Liefs Cathelijne

 

Anneke 51 jaar:

Ik ben heel tevreden over het wandelcoachingstraject dat ik bij Ingrid heb gedaan. Toen ik startte voelde ik me erg gejaagd en wilde ik dat alles op mijn manier ging. Ik ben erg perfectionistisch, gevoelig, wil alles onder controle hebben en dat kostte mij erg veel energie. Doordat Ingrid mij een spiegel voorhield en vroeg: ‘wat voel je nu?’ en ‘wat levert het je op?’, ging ik inzien dat het alsmaar doorgaan tegen mij begon te werken.  Er is een periode geweest dat ik mijzelf helemaal  wilde veranderen, maar Ingrid heeft mij duidelijk gemaakt dat er ook veel goede kanten zitten aan mijn gedrag. Dus accepteren  ‘het is zoals het is’,  het niet veroordelen en bewust worden van wat ik doe  is erg belangrijk. Ik heb geleerd anders te kijken/denken. Ik heb nu meer aandacht voor de positieve dingen. Ik heb oa. geleerd dat je altijd een keuze hebt om iets wel of niet te doen. Ik denk nu meer: wat wil ik zelf eigenlijk? wat is goed voor mij? Ik heb meer inzicht gekregen in mijn gedrag en kan beter rust nemen. Ik ben er nog niet, maar zet stappen in de goede richting.

 

Monika 41 jaar:

Ingrid is voor mij altijd een voorbeeld geweest. Ik zag altijd een vrouw met een prachtige uitstraling dat wilde ik ook. Door haar heb ik hem weer terug, vorig jaar heb ik een heel moeilijk jaar gehad ik ben gescheiden en na een ziekbed van 4 maand overleed mijn zus. Ondanks dat ik lieve mensen om mij heen had hoefde het voor mij niet meer en stond op het punt om eruit te stappen en toen van uit het niets stuurde Ingrid die ik al zeker 10 jaar niet had gesproken mij een berichtje; hoe gaat het? Ik vertelde wat er aan de hand was we maakten meteen een afspraak en dat heeft mij enorm veel goeds gedaan.  Dankzij deze geweldige vrouw leef ik weer, ik heb een hele lieve vriend, fantastische kinderen en een nieuwe baan en ik ben heel gelukkig!! Bedankt Ingrid door jou heb ik de wil van het leven terug heel veel liefs Monika

 

Ilona 20 jaar:

Een aantal jaar geleden kreeg ik te horen dat ik hoog sensitief ben. Ik kwam bij Ingrid met de vraag hoe ik hier mee om moet gaan, vooral omdat ik er eigenlijk niet over praatte en dus het gevoel had dat ik de enige persoon was die hoog sensitief is.

Ingrid heeft me laten zien dat ik niet ‘alleen’ ben. Doordat ik een aantal keer gewandeld heb met Ingrid heb ik het gevoel dat ik begrepen wordt.

Ingrid heeft me geleerd hoe ik bewust keuzes moet maken. Ik heb er toen ook voor gekozen om me meer open te stellen hierover tegenover mijn ouders, vriend en vriendinnen. Dit heeft geholpen omdat ik meerdere mensen ben tegengekomen die ook hoog sensitief zijn, hierdoor kreeg ik nog meer erkenning/herkenning. Ik ben ontzettend blij dat ik naar Ingrid ben geweest en ik weet dat ik haar altijd kan bellen als ik een vraag

 

Bianca 18 jaar:

Ik kom altijd blij terug na een wandelcoaching sessie. Dit omdat negatieve gevoelens over mezelf omgezet worden (doe je zelf) naar neutrale of positieve. Het is niet zwaar; zelfs de emoties zijn niet zwaar; even huilen mag, gaan we daarna weer even lachen. Ik kan nu in het dagelijks leven makkelijker mijn negatieve emoties omzetten. Ik heb weer m’n rust en m’n kracht teruggevonden. En kan makkelijker over anderen denken : “dat is jou ding, ik hou het bij het mijne”.

Al met al is het een traject van bewustwording, waar je gewoon per definitie beter uit komt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er nooit meer iets tegen zit, of dat je je nooit meer rot of vervelend voelt, maar het relativeren heb ik er weer teruggevonden.

 

Sonja 52 jaar:

In februari kwam ik in contact met Ingrid omdat ik een wandeling “gewonnen” had i.v.m. Wereldkankerdag.
Het was een geweldige ervaring mijn angst kreeg in de natuur ineens een ander “gezicht”. Ingrid liet mij dit ervaren. Een tweede wandeling volgde en dat was ook heel fijn.
Ingrid laat je zelf weer ontdekken en zien. Wellicht komt er nog een derde wandeling.
Mijn angst is nog niet verdwenen maar ik kan het wel beter onder ogen zien.
Ook ben ik hierdoor weer met klachten naar de huisarts durven te gaan.
Buiten dit alles is Ingrid een fantastisch persoon waar je je al heel snel goed bij voelt.
Een aanrader !!!!!!

 

Berdien 26 jaar:

Ik vind de Wandelcoaching heel bijzonder. In eerste instantie had ik er niet zo veel mee, dacht dat het allemaal zweverig etc zou zijn.  Dit is het niet. Uiteindelijk kun je het zelf gaan doen. Sinds ik de oefeningen ben gaan doen heb ik het idee dat ik beter kan omgaan met negatief gedrag van een ander. Ik kan beter keuzes maken voor mijzelf. Ik kan daarin ook bewust voor mijzelf kiezen en niet altijd de mening van ander in de gaten houden. Ik heb voor mijzelf nu ook doelen gesteld en het wonderlijke daaraan is dat ik ze ook nastreef .Het is net of je een extra duwtje in de rug krijgt om het dan ook uit te voeren

Ik vind het altijd een gezellige en ontspannen ochtend

 

Ellen 45 jaar:

Ongeveer een jaar geleden ben ik in contact gekomen met wandelcoaching en Ingrid.

Jarenlang voelde ik een bepaalde onrust in me. Een soort zoektocht naar jezelf, je weet alleen niet wat je zoekt en waar je het moet zoeken. Dus ga je maar gewoon verder met je leven en de dingen die je normaal ook doet.

Doordat ik mijn enkel heb gebroken en thuis op de bank niemand anders tegen kwam dan alleen mezelf wordt je als het ware gedwongen te kijken waar die onrust vandaan komt. Je kan immers niet meer vluchten in de dingen van alledag.

We begonnen met waarnemen van mijn emoties die ik op dat moment voelde.

Dat geeft verlichting, een opluchting. Langzamerhand durf je verder te gaan met diepere emoties, waar je niet altijd mee geconfronteerd wil worden maar wat zeker opgelucht voelt als ze minder zijn of zelfs weg zijn.

Het fijne is dat je benoemt wat je voelt, boosheid of verdriet. Uit eindelijk blijf je zelf de baas over je lichaam en je emoties.  Alles gaat stap voor stap en je kan altijd zelf kiezen verder gaat of niet.

Momenteel merk ik dat ik overal positiever tegenaan kijk. Ik kan beter voelen wat ik nu echt leuk vind en dus sneller kiezen. Natuurlijk kom je in het leven nog dingen tegen die moeilijk zijn. Maar met een paar eenvoudige technieken kan je sneller relatieveren en sneller schakelen naar de positieve gevoelens.

Doordat ik op deze manier steeds dichter bij mezelf kom, heb ik meer rust en kan ik nog meer genieten van de leuke dingen in het leven.

Dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait, genieten van de dingen die je hebt. Mijn focus ligt nu meer op wat ik wel heb.

 

Wandelcoaching

 

Wil jij leren in jouw situatie, hoe jij om kan gaan met wat er is en wat jij voelt? Leren de focus te verleggen en leren wat de andere kant is en leren met angst om gaan, leren te kiezen en de stap naar vertrouwen te zetten? Leren om prettig gezelschap te zijn voor jou zelf? Zelfredzaam zijn en heft in eigen hand nemen. De regie zelf nemen over hoe jij omgaat met jouw emoties?

Ik loop graag een stukje op jouw pad mee en laat jou zien hoe de natuur als spiegel voor jou kan werken middels wandelcoaching.

De ervaring is dat je na een aantal wandelcoachgesprekken en of een wandelcoachtraject al handvatten hebt die je goed kan gebruiken in jouw situatie op weg naar meer geluk, vertrouwen en rust in jezelf en in je hoofd waardoor je je gelukkiger en tevredener voelt.

Informeer bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn voor een wandelcoachtraject via de werkgever.

Lieve groet, Ingrid

 

Heb jij behoefte aan een goed gesprek tijdens een wandeling? Neem vrijblijvend contact op of bel met Ingrid 06-30842414

Lieve Groet, Ingrid Hulscher