Recensies

 

Ilona 20 jaar:

Een aantal jaar geleden kreeg ik te horen dat ik hoog sensitief ben. Ik kwam bij Ingrid met de vraag hoe ik hier mee om moet gaan, vooral omdat ik er eigenlijk niet over praatte en dus het gevoel had dat ik de enige persoon was die hoog sensitief is.

Ingrid heeft me laten zien dat ik niet ‘alleen’ ben. Doordat ik een aantal keer gewandeld heb met Ingrid heb ik het gevoel dat ik begrepen wordt.

Ingrid heeft me geleerd hoe ik bewust keuzes moet maken. Ik heb er toen ook voor gekozen om me meer open te stellen hierover tegenover mijn ouders, vriend en vriendinnen. Dit heeft geholpen omdat ik meerdere mensen ben tegengekomen die ook hoog sensitief zijn, hierdoor kreeg ik nog meer erkenning/herkenning. Ik ben ontzettend blij dat ik naar Ingrid ben geweest en ik weet dat ik haar altijd kan bellen als ik een vraag

 

Bianca 18 jaar:

Ik kom altijd blij terug na een wandelcoaching sessie. Dit omdat negatieve gevoelens over mezelf omgezet worden (doe je zelf) naar neutrale of positieve. Het is niet zwaar; zelfs de emoties zijn niet zwaar; even huilen mag, gaan we daarna weer even lachen. Ik kan nu in het dagelijks leven makkelijker mijn negatieve emoties omzetten. Ik heb weer m’n rust en m’n kracht teruggevonden. En kan makkelijker over anderen denken : “dat is jou ding, ik hou het bij het mijne”.

Al met al is het een traject van bewustwording, waar je gewoon per definitie beter uit komt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er nooit meer iets tegen zit, of dat je je nooit meer rot of vervelend voelt, maar het relativeren heb ik er weer teruggevonden.

 

Sonja 52 jaar:

In februari kwam ik in contact met Ingrid omdat ik een wandeling “gewonnen” had i.v.m. Wereldkankerdag.
Het was een geweldige ervaring mijn angst kreeg in de natuur ineens een ander “gezicht”. Ingrid liet mij dit ervaren. Een tweede wandeling volgde en dat was ook heel fijn.
Ingrid laat je zelf weer ontdekken en zien. Wellicht komt er nog een derde wandeling.
Mijn angst is nog niet verdwenen maar ik kan het wel beter onder ogen zien.
Ook ben ik hierdoor weer met klachten naar de huisarts durven te gaan.
Buiten dit alles is Ingrid een fantastisch persoon waar je je al heel snel goed bij voelt.
Een aanrader !!!!!!

 

Berdien 26 jaar:

Ik vind de Wandelcoaching heel bijzonder. In eerste instantie had ik er niet zo veel mee, dacht dat het allemaal zweverig etc zou zijn.  Dit is het niet. Uiteindelijk kun je het zelf gaan doen. Sinds ik de oefeningen ben gaan doen heb ik het idee dat ik beter kan omgaan met negatief gedrag van een ander. Ik kan beter keuzes maken voor mijzelf. Ik kan daarin ook bewust voor mijzelf kiezen en niet altijd de mening van ander in de gaten houden. Ik heb voor mijzelf nu ook doelen gesteld en het wonderlijke daaraan is dat ik ze ook nastreef .Het is net of je een extra duwtje in de rug krijgt om het dan ook uit te voeren

Ik vind het altijd een gezellige en ontspannen ochtend

 

Ellen 45 jaar:

Ongeveer een jaar geleden ben ik in contact gekomen met wandelcoaching en Ingrid.

Jarenlang voelde ik een bepaalde onrust in me. Een soort zoektocht naar jezelf, je weet alleen niet wat je zoekt en waar je het moet zoeken. Dus ga je maar gewoon verder met je leven en de dingen die je normaal ook doet.

Doordat ik mijn enkel heb gebroken en thuis op de bank niemand anders tegen kwam dan alleen mezelf wordt je als het ware gedwongen te kijken waar die onrust vandaan komt. Je kan immers niet meer vluchten in de dingen van alledag.

We begonnen met waarnemen van mijn emoties die ik op dat moment voelde.

Dat geeft verlichting, een opluchting. Langzamerhand durf je verder te gaan met diepere emoties, waar je niet altijd mee geconfronteerd wil worden maar wat zeker opgelucht voelt als ze minder zijn of zelfs weg zijn.

Het fijne is dat je benoemt wat je voelt, boosheid of verdriet. Uit eindelijk blijf je zelf de baas over je lichaam en je emoties.  Alles gaat stap voor stap en je kan altijd zelf kiezen verder gaat of niet.

Momenteel merk ik dat ik overal positiever tegenaan kijk. Ik kan beter voelen wat ik nu echt leuk vind en dus sneller kiezen. Natuurlijk kom je in het leven nog dingen tegen die moeilijk zijn. Maar met een paar eenvoudige technieken kan je sneller relatieveren en sneller schakelen naar de positieve gevoelens.

Doordat ik op deze manier steeds dichter bij mezelf kom, heb ik meer rust en kan ik nog meer genieten van de leuke dingen in het leven.

Dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait, genieten van de dingen die je hebt. Mijn focus ligt nu meer op wat ik wel heb.