Stappen zetten van amputatie naar heelheid

Je kan compleet ‘bevroren’ raken door nieuws wat jou ineens aangaat. Bevroren met een gevoel dat je niet meer kan denken, voelen en kan reageren op de juiste manier. Bevroren door amputatie van een lichaamsdeel, van een partner(scheiding), van een kind of wat er dan ook bij jou voor jouw gevoel geamputeerd is. Je kan de ene dag nog gezond zijn en de andere dag hoor je het nieuws dat je een ziekte hebt, dat je partner wil scheiden, dat je ontslagen bent, dat er iets met je kind aan de hand is. Een scenario wat jou diep raakt en je emoties bevriest, blokkeert en jouw leven doorkruist.

 

 

Overlevings- stand

Wat er dan gebeurt is dat je in de overlevings-stand komt. Je doet wat je moet doen, veelal op de automatische piloot. Dat is ook niet erg, want dat maakt dat je door ene periode heen komt die lastig is. Maar op een gegeven moment komt er een fase dat je jezelf tegen komt. Eigenlijk gaat alles best weer goed. Je hebt een huis voor jezelf, je bent klaar met behandelingen van je ziekte, je zit een loopbaan coaching traject, met je kind gaat het weer beter…dus tja je hebt het eigenlijk wel weer op de rit.

 

Fijn dat je er weer bent!

Mensen om je heen zeggen ook: je ziet er weer goed uit! Fijn dat het goed met je gaat! We zijn blij dat je het achter de rug hebt! Dat zien ze ook aan jou omdat je het goed doet! Maar van binnen kan jij wel anders voelen. Je kan een soort eenzaamheid voelen en een onrustig gevoel als je alleen bent. Als je even geen afleiding hebt. Je gaat dan of juist heel druk bezig om niet te hoeven voelen of je gaat uitstellen en doet juist niet veel meer.Je hebt immers geen zin in dit gevoel en denkt kom op…doorgaan en dan voel ik me wel weer anders. Maar steeds komt het weer terug…steeds kom je jezelf weer tegen.

Als je dit gevoel geen aandacht geeft, dan kan het door een trigger een paniek gevoel worden. Dat paniek gevoel maakt dat je nog meer gaat ontlopen wat je voelt door nog harder te werken, te sporten of nog meer te eten of drinken. Verslaving om te verdoven. Soms sta je aan wal  en kan je alles overzien en soms lig je in het water en ‘verdrink’ je bijna…maar als je juist op dat moment om je heen leert kijken, dan zie je de parels aan die aan de zijkant er ook zijn.

 

 

Mooie parels door bevriezing

Door aandacht te geven aan je gevoel, dus waarnemen zonder oordeel en zonder diep in te gaan op de waarom vraag, kan je de gevoelens doorleven. De emoties er laten zijn. Net als dat je naar de natuur kijkt en waarneemt wat je ziet: Als je stil staat en goed kijkt naar je bevroren kant, dan zie je ook dat het heel erg mooi is. Dan zie je ook dat deze bevroren kant  parels kant heeft. Als je dit kan zien door tijd voor jezelf te nemen om de volgende stap in je proces te nemen. (wat je lichaam eigenlijk aangeeft door klachten) Dan kan je leren om je emoties te doorleven en te aanvaarden. Dan zie je dat je bevroren muur, die je opgebouwd hebt uit zelfbescherming, langzaam mag ontdooien om weer te kunnen bloeien en stralen vanuit je kracht.

 

.

 

Kom in jouw Natuurlijke Kracht

Als je verder wil vanuit kracht en liefde voor jezelf en anderen om je heen, ‘’moet’’ je eerst terug naar jouw eigen kern. Terug naar de verbinding met jezelf en terug naar wat wil ik? Wie ben ik? En wat is goed voor mij? Weer prettig gezelschap zijn voor jezelf. Vanuit daar kan je de volgende stappen zetten naar zelfacceptatie, zelfliefde en zelfwaardering. Dan kan datgene wat er bij jou geamputeerd is geheeld worden. De heling komt op het juiste moment, op het moment dat je lang genoeg in de overlevings- stand geleefd hebt en dat je het NU aan kan om weer een mooie verbinding met jezelf te ontwikkeling vanuit de positie zoals het NU is.

 

Wandelcoaching

 

Wil jij leren in jouw situatie, hoe jij om kan gaan met wat er is en wat jij voelt? Leren de focus te verleggen en leren wat de andere kant is en leren met angst om gaan, leren te kiezen en de stap naar vertrouwen te zetten? Leren om prettig gezelschap te zijn voor jou zelf? Zelfredzaam zijn en heft in eigen hand nemen. De regie zelf nemen over hoe jij omgaat met jouw emoties?

Ik loop graag een stukje op jouw pad mee en laat jou zien hoe de natuur als spiegel voor jou kan werken middels wandelcoaching.

De ervaring is dat je na een aantal wandelcoachgesprekken en of een wandelcoachtraject al handvatten hebt die je goed kan gebruiken in jouw situatie op weg naar meer geluk, vertrouwen en rust in jezelf en in je hoofd waardoor je je gelukkiger en tevredener voelt.

Informeer bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn voor een wandelcoachtraject via de werkgever.

Lieve groet, Ingrid

 

Heb jij behoefte aan een goed gesprek tijdens een wandeling? Neem vrijblijvend contact op of bel met Ingrid 06-30842414

Lieve Groet, Ingrid Hulscher