• Wandelcoaching bij burn out

De kracht van wandelcoaching bij Burn out

De kracht van wandelcoaching bij Burn out is zo bijzonder! De hulpvraag was dat ze op o.a. haar werk tegen veel dingen aan liep, geen vreugde meer voelde en steeds meer een gevoel kreeg dat ze niet meer wist wat van kant ze op moest en dus ‘vast’liep.

Waar zat de kneep…in haar relatie? in haar werk? in haar zelf? Als je niet lekker in je vel zit dan weet je op een gegeven moment niet meer wat waar van komt. Thuis uit je vaak je gevoel en dan kan het zijn dat je denkt dat je relatie niet meer werkt,maar onderliggend spelen er allerlei andere factoren mee.We hebben een afspraak gemaakt en zijn gaan onderzoeken waar het probleem zat. Dat doe ik door elke coachee zelf haar pad te laten kiezen op het moment dat we de wandeling beginnen. Ik loop dan mee op het gekozen pad.

 

De natuur als spiegel

De natuur spiegelt en maakt visies, gedachten, emoties visueel. Ik geniet van iedere wandeling en vooral van het begeleiden van de stappen die mijn coachee zet. We kwamen iedere wandeling op het juiste moment in het proces de juiste boom, dieren en  weersomstandigheden tegen die we konden gebruiken als vertaling van gevoel en gedachten en ook om situaties te schetsen. Situaties hoe het nu is, maar ook hoe je graag wil dat het wel is.

Wandelcoaching bij Burn out

 

Loslaten en Acceptatie

Loslaten….er wordt vaak gezegd: Laat toch los!! Maar ja hoe doe je dat loslaten. Stappen van loslaten is mogelijk door acceptatie van wat je voelt. Door waar te nemen wat je voelt zonder oordeel. Door te durven kijken wat voel ik nu eigenlijk en wat is mijn aandeel in dit verhaal. Acceptatie van dat wat is geeft ruimte. Ruimte om oordeelloos en realistisch te kijken naar je situatie. Acceptatie geeft ook ruimte om anders te denken, positiever te denken en een positief scenario te maken. Dat kost tijd en bewustwording. Herkennen en erkennen is de eerste stap. Doorleven en rustig de tijd nemen voor je proces is een belangrijk aandeel om te groeien en uiteindelijk weer te gaan bloeien vanuit jouw natuurlijke kracht!

 

Dankbaar

Ik voel me dankbaar dat ik iemand met  burn-out verschijnselen inzichten heb kunnen geven. Ze heeft haar gevoel terug wat ze wel of niet wil. Waar ze wel of niet blij van wordt. Het mooiste is dat ze haar unieke eigenheid weer ziet en waardeert. Situaties weer aan kan en durft uit te spreken. Ze is er nog niet,maar ze is op de goede weg. Ze voelt meer zelfvertrouwen en meer zelf-liefde. Een liefdevolle verbinding met jezelf dat is het begin van een liefdevolle relatie met anderen en andere situaties.

Wandelcoaching

 

Wil jij leren in jouw situatie, hoe jij om kan gaan met wat er is en wat jij voelt? Leren de focus te verleggen en leren wat de andere kant is en leren met angst om gaan, leren te kiezen en de stap naar vertrouwen te zetten? Leren om prettig gezelschap te zijn voor jou zelf? Zelfredzaam zijn en heft in eigen hand nemen. De regie zelf nemen over hoe jij omgaat met jouw emoties?

Ik loop graag een stukje op jouw pad mee en laat jou zien hoe de natuur als spiegel voor jou kan werken middels wandelcoaching.

De ervaring is dat je na een aantal wandelcoachgesprekken en of een wandelcoachtraject al handvatten hebt die je goed kan gebruiken in jouw situatie op weg naar meer geluk, vertrouwen en rust in jezelf en in je hoofd waardoor je je gelukkiger en tevredener voelt.

Informeer bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn voor een wandelcoachtraject via de werkgever.

Lieve groet, Ingrid

 

Heb jij behoefte aan een goed gesprek tijdens een wandeling? Neem vrijblijvend contact op of bel met Ingrid 06-30842414

Lieve Groet, Ingrid Hulscher

  • Download hier mijn Gratis E-book

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.